Sök

Tälta i Tivedens Nationalpark

2 dagars vandring i fantastiskt miljö med övernattning i tält

Vi har länge pratat om att åka till Tivedens Nationalpark då det verkar så vackert där! Den här helgen var det dags. Vi packade våra väskor och åkte till Tivedens Nationalpark för att vandra och tälta. (Vill du veta mer vad vi vad med oss, se listan längre ned).

Med var även Calle och Lovisa och hennes hund Chinnok. Lovisa är har varit i nationalparken flera gånger förut så hon visste en fin plats att tälta på. Vi började att vandra och det var Sixtys första vandring. Vi hade ingen stress utan gick i den takten vi kände för. Vi stannade och åt lite lunch på vägen. Vi gjorde påsmat på vägen då det kändes som det lättaste och smidigaste.

Det finns en del leder att välja mellan i nationalparken och stigarna är små och steniga och går upp och ner. Helt perfekta vandringsstigar enligt oss. Efter några timmars vandring och lite pauser så var vi framme vid lägret. Lovisa hade tagit med en tarp som visade sig vara super bra då det kom lite duggregn ibland. Vi fällde även upp vårat tält och fixade iordning.

Vi försökte göra upp eld med eldstål men det var supersvårt. Det fanns ett vindskydd och lite ved. Till middag hade vi förberett risotto. Vi hade blandat risottoris, buljong, frystorkade grönsaker och torkad svamp. Vi kokade upp vatten och blandade allt innan vi la i det i en stekpanna och blandade med parmesanost. Det var mycket lättare att göra risotto ute över eld än vad vi trodde.

Vi sov gott i tältet och vaknade av fåglar som kvittrade vid kl 4. Vi kunde somna om i några timmar. Till frukost blev det ”påsgröt” och kokta ägg.

Vår packlista:

– Sovsäck
– Liggunderlag (vi har ett som är uppblåsbart)
– Tält (vi har ett för 2 personer)
– Kniv
– Första förband
– Vattentäta påsar att packa i
– Lunch x 2
– Middag
– Frukost
– Mellis
– Stormkök
– Påse till skräp
– Diskgrejer
– Vatten
– Myggmedel
– Pannlampa
– Tandkräm + tandborste
– Extra kläder
– Badkläder + handduk
– Powerbank
– Lampa att hänga upp
– Toalettpapper

Läs mer om våra äventyr på bloggen.

Följ gärna mig på Instagram.


Write a response

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Stäng
© Copyright 2019. All rights reserved.
Stäng