Sök

Vi träffade björnar och klappade ekorrar i Arosa

Roligt äventyr i Schweiz för hela familjen

Läs allt om vårat äventyr i Arosa där vi gjorde en tur upp på toppen av Weisshorn, besökte en björnpark och gick en fantastisk stig i skogen på vägen ner där vi fick klappa ekorrar och mata fåglar direkt ur handen.

Vi har gjort en film från hela äventyret som sammanfattar det bästa av turen.

Weisshorn

En heldag i bergen i Arosa för att bara upptäcka och vara ett med naturen. Vi startade morgonen med att gå från vårt hotell ner till centrum av Arosa. Där tog vi kabinliften uppför berget. Vi bytte kabin halvvägs upp och åkte hela vägen till toppen. Längst upp hittar man en sjukt vacker 360 graders vy över omgivningarna runt Arosa.

Weisshorn är en bergstopp i Schweiz, precis vid Arosa. Den ligger i distriktet Plessur District och kantonen Graubünden, i den östra delen av landet, 170 km öster om huvudstaden Bern. Toppen på Weisshorn är 2 653 meter över havet, eller 285 meter över den omgivande terrängen. 

Björnpark

När vi kände oss klara på toppen tog vi kabinliften ned till mitten av berget där det finns en stor björnpark vid namn Arosa Bärenland. Det ligger på berget Weisshorn nära kabinliften på en höjd av ca 1500 meter över havet. Parken drivs genom ett samarbete med FOUR PAWS som räddar björnar som har det svårt och ger dem en dräglig miljö att leva i.

Björnarna har tidigare levt i dåliga förhållanden men tack vare detta initiativet har de fått en fin miljö på tre hektar att leva och frodas i uppe i de Schweiziska alperna.

I parken har björnarna chansen att hitta en livsmiljö som motsvarar deras naturliga behov. Förutom områden för badning och reträtt planeras det olika aktiviteter för björnarna för att hålla dem sysselsatta. Björnarnas mat göms på nya platser varje dag för att uppmuntra till deras utveckling samt för att de ska utveckla sina naturliga instinkter.

Ekorrstigen (Eichhornchenweg)

Vi bestämde oss för att gå ner för berget och hoppa på ekorrstigen som går genom skogen en bit ned. Det var cirka 3 km att gå ned på bra vägar och det gick snabbt för det fanns mycket att se. Vi gick genom kohagar och drack friskt vatten direkt ur berget. Precis innan ekorrstigen finns det också en ostfabrik som var intressant att se. Det går även köpa färskt ost där, eller ta dagens lunch.

Denna stigen var så rolig att gå! Ekorrarna var väldigt närgångna och alla fick chansen att mata och klappa ekorrarna. Vi hade köpt hasselnötter som vi hade med oss och de åt direkt ur vår hand. Lyfte vi hande så kom även fåglarna och satt sig i handen och åt. Helt magisk känsla. På hösten börjar ekorrarna samla till sina vinterförråd så då springer de och gömmer sina nötter som de får.

Detta är en aktivitet för hela familjen som jag verkligen kan rekommendera att göra. Om man inte åker uppför berget så går det även ta bussen till stigen från Arosa centrum.

Här finns en kartfil (.gpx) över stigen att följa.

Mer om Schweiz

Om du vill ha mer info om Schweiz kan jag rekommendera myswitzerland.com eller den lokala sidan om Arosa Lenzerheide.

Läs mer om Schweiz på bloggen.

All about the adventure in english at Team Lost.

Följ gärna mig på Instagram.

Write a response

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Stäng
© Copyright 2019. All rights reserved.
Stäng