Sök

Swimrun premiär 2020

Isande kallt men en fantastisk upplevelse

Jag och Fanny kände att det var dags att inviga våra våtdräkter för denna säsongen. Vi tog vår Subaru och drog upp till Axamosjön för att testa vissa delar av kommunens swimrun-bana. Strålande sol, en kall nordlig vind och ett par plusgrader. Banan har relativt korta simningar dock tänkte vi att dessa nog skulle vara för långa då det var lite is i kanten av sjön.

Vi sprang en bit som uppvärmning innan vi hoppade i för att simma runt bryggan. Det kanske var lite väl kaxigt att börja med en 100 meters simning. Det iskalla vattnet gjorde oss snabbt påminda om kylan och när vi började springa igen var våra händer som isbitar. Just händerna är det vi tycker var kallast.

Det blev en kort liten första runda och vi hoppas såklart det blir fler snart. Termometern visade en temperatur på 5 grader i vattnet.

Jag körde med Head Swimrun myBoost Pro våtdräkt, tillhörande linne för swimrun och löstagbara ärmar. Skoväg blev det Vivobarefoot Primus Trail SG i väntan på att de ska släppa den nya swimrunmodellen Tempest.

Läs mer om swimrun på min blogg eller på teamlost.se.

Write a response

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Stäng
© Copyright 2019. All rights reserved.
Stäng