Sök

ÖTILLÖ Swimrun Utö Sprint 2019

Skärgårdsnatur och fantastisk stämning

ÖTILLÖ Utö är ett väldigt speciellt lopp för oss. På samma dag som loppet går ett år tidigare bestämde vi att vi ville göra ett swimrun-lopp ihop. Det var då Utö vi kollade på. Vi ville förbereda oss och träna inför loppet. Vi trodde inte då att vi skulle göra flera lopp tillsammans innan detta loppet.

Video från loppet

Tidigt på morgonen tog vi färjan ut till Utö samma dag som loppet gick. Vi startade med att go till NOCCO-tältet och klippte en isglass innan det var dags för race briefing. Vi hade gjort några lopp nu och kände oss inte så stressade inför start. Vi hade koll på all utrustning och vår plan under loppet. Vi kollade inte banan så bra innan, vilket vi kanske borde gjort men det gick bra ändå. Vi kom ju i mål!

Fanny skrev alla distanser på sin hand så vi skulle ha lite koll på det. Vi fick info om att det var mellan 6-10 grader i vattnet. KALLT! Väl i vattnet så var det kallt, ja. Men! Vi hade övat att köra i kallt vatten så det var inget som påverkade oss negativt. Fryser man så ska man öka, eller? 🤣

Loppet

Vi började med att springa ca 2,2 km innan första simmet. Löpningen kändes bra och vi gick ut ganska snabbt. Första simningen blev ganska intressant, vi försökte köra med lina för första gången. Vi hade inte övat på det sen tidigare, vilket visade sig vara ett misstag. Haha. I mitten av simningen så plockade vi av linan och körde utan. Vi kom överens om att vi måste öva mer på träning med lina för att kunna använda det på lopp.

Följande simningar gick bättre men fortfarande ganska kalla. Det var rätt så kallt i luften också så det var svårt att bli varm på löpningarna. En väst under hade varit super. Totalt var det 7 simningar och loppet var 13 km totalt.

Efter första simningen var vi på fjärde plats i mix-klassen och vi höll det ända in i målet. Superglada och trötta när vi gick i mål med många lärdomar om vad vi ska träna på.

Ett riktigt roligt lopp! Vi ser fram emot att göra det långa loppet nästa år.

Läs mer om swimrun på min blogg.

Read about the race on Team Lost.

Write a response

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Stäng
© Copyright 2019. All rights reserved.
Stäng