Sök

ÖTILLÖ Swimrun Engadin Sprint 2019

Drömläge för swimrun

En av deltävlingarna i ÖTILLÖ serien går i Schweiziska bergen i Engadin. Det är en sagolik miljö och en fantastisk plats för att springa och simma. Vi var anmälda till sprinten som är uppdelad i fyra simningar och fem löpningar över 15,3 km. Vi var så pass smarta denna gången att vi började med att värma upp! Vi sprang en sväng och simmade några hundra meter. Det kändes perfekt innan starten.

Knyter skorna.
Förberedelse inför start.

Temperaturen i vattnet var kall men inte för kallt. Vi hade långa ärmar på våtdräkten men korta hade funkat alldeles utmärkt. Vi är ju ganska vana vid kallt vatten eftersom vi bor i Sverige! En sista utrustningscheck innan start.

Vi startade snabbt och var bland de första teamen iväg. Fanny drog som vanligt och jag gjorde mitt bästa att hänga på, haha. Bland de första ner i simmet, vi kände oss som kungar och simmade på för kung och fosterland. Häpna och smått förvånade springer vi upp ur simmet som första lag! Helt magisk känsla.

Puss!
Alltid en kyss innan starten går!

Löpningen därefter var runt 2 km och vi fortsatte köra på hårt. Jag hade sån puls efter simningen och den vägrade lägga sig. Jag fick säga till Fanny att vi måste lugna oss annars får vi snart gå. Vi drog ner tempot markant och flera lag passerade oss. Det kändes inte bra men det var tvunget. Pulsen sjönk inte förrän vi var i vattnet på andra simningen. Andra simningen var helt fantastisk. Inte lika hetsig. Lugna och fina drag, haha. Vi tog igen på alla de lag som hade passerat oss och vi var först upp ur vattnet igen!

Springer upp ur vattnet efter första simningen.
Först upp ur vattnet! Team Lost!

Första och enda stigningen på loppet började nu, vi gick upp och det gjorde alla andra också. Inga bergsgetter med denna gången, kanske de körde långa loppet, hehe. Det var en ganska kort stigning sen väntade 5 km löpning varpå vi tappade en placering igen. Men vad gör det, vi körde på i vårt tempo och vi fick en fantastisk upplevelse.

Sista simningen var ganska tuff, det var lite strömt och vi fick kämpa på hårt. Mina simglasögon immade men jag siktade på Fannys fötter, som låg precis framför mig hela tiden. Upp ur vattnet och en simning kvar. Det var långt fram till ledande teamet men det var några sololöpare framför oss som vi sprang om.

När vi började närma oss målområdet såg vi alla kite surfare i Silvaplana sjön, det var en så cool upplevelse!

Prispallen på ÖTILLÖ Engadin Sprint
Vår första stora ÖTILLÖ-medalj. Stolt ögonblick!

Vi gick i mål som andra team totalt och i mix så det resulterade i vår första STORA medalj från ÖTILLÖ nånsin. Så sjukt stolta!

Kolla gärna in filmen från racet nedan.

Race video från loppet!

Läs mer om swimrun på min blogg.

Read about the race on Team Lost blog.
Läs Fannys inlägg om Rockman.

Tack!

Stort tack till ÖTILLÖ för ett fantastiskt lopp och tack till NOCCO för att ni stöttar oss.


Write a response

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Stäng
© Copyright 2019. All rights reserved.
Stäng