Sök

Koster Swimrun 2018

Stormigt men så vackert på Koster

Stormen Knud var med oss och det var dags för vårt första swimrun ihop, jag och Fanny. Team Lost powered by NOCCO var knappt redo för att ta an utmaningen på den 30 km långa banan på Koster, som på morgonen blev avkortad till ca 23 km pga stormen. Vi åkte ut till Kosteröarna på fredag eftermiddag för att delta på briefingen som var på kvällen, dagen innan loppet. Jag hade aldrig varit på Kosteröarna tidigare och det slog mig vilken vacker plats det är.

Video från loppet

Loppet

På lördag morgon blåste det ganska hår, vågorna var superhöga och det var med spänd känsla vi gick mot starten i sundet mellan Nord- och Sydkoster. Starten gick från en färja så det var rätt ner i vattnet och simning direkt. Älskar starten som dessa. Direkt ner och mosa i vattnet. Första simmet kändes ganska lätt, kan hända att det va lite medströms. Vi kom upp vid Kosterbodarna och började löpa på Nordkoster. Det gick lätt uppför i början och som vanligt har man för högt tempo och är supertaggad. Löpningen kändes ganska tung och vi fick sänka tempot ganska snart.

Det var svår simning till en början, ingen av oss var van att simma i höga vågor. Tredje simningen kändes mycket bättre och vi fick ett bra flow. När vi kom upp ur vattnet log vi åt varandra och vi kände direkt att det hade gått riktigt bra under den simningen. Vi fortsatte i samma anda och resten av simningarna kändes jättebra.

Den mest exponerade delen av bansträckningen på södra delen av Sydkoster pga av det stormiga vädret. När vi såg vågorna som slog mot klipporna på den västra sidan kändes det ändå som ett bra beslut av tävlingsledningen. Vi fick istället springa en längre sträcka på en väldigt teknisk del av ön med mycket stenar och snår. Det var en utmaning i sig men vi bet ihop och körde på.

Sista simningen var ganska lång, och KALL! Det var mycket maneter under den sträckan och vi fick sicksacka mellan dem. Jag fick en rakt i ansiktet och det brände som satan.

Sista löpningen var häftig. Vi sprang längs med klipporna och det var stundtals väldigt tekniskt. Väl framme i målet blev vi hyllade av Petter och resten av Koster Swimrun crew! Loppet kändes bra hela vägen och Koster är helt fantastiskt. Vi hoppas på att vi kan komma tillbaka nästa år!

Läs mer om swimrun på min blogg.

Read about the race on Team Lost blog.

Tack!

Stort tack till Koster Swimrun för ett fantastiskt lopp och tack till NOCCO för att ni stöttar oss.

Write a response

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Stäng
© Copyright 2019. All rights reserved.
Stäng