Sök

Äventyr på mountainbike i Lenzerheide

Schweiz är perfekt för äventyr på cykel

Lenzerheide är känt för att vara ett fantastiskt ställe för att åka mountainbike, framförallt utför. Det går flera stora tävlingar i området och man kan se cyklister överallt. Vårat första äventyr i Lenzerheide var förstås att hyra mountainsbikes. Vi hyrde cyklarna från Pesko Rothornbahn och tog hjälp av en guide från Bike Schule Lenzerheide.

Se filmen från vårt cykeläventyr!

Först cyklade vi en liten tur med guiden och fick en massa bra tips och trix på vad man ska tänka på när man cyklar mountainbike. Vi övade rätt mycket på en fotbollsplan i närheten. Efter det cyklade vi till en liten uppbyggd anläggning där vi kunde öva i skogen. Det va små stigar som var uppmärkta med olika färger beroende på svårighetsgrad. Jättebra att öva på innan vi gav oss ut i spåren.

Träningsbana

Vi cyklade runt sjön och kom fram till en uppbyggd bana där man skulle åka ett varv utan att trampa alls. Det var sjukt svårt att parera kurvorna samtidigt som man ska försöka få med sig farten i guppen. Dock verkade det lätt om man är barn för vissa hade inga problem, haha!

Upp på berget

Vi avslutade vårat äventyr med att ta liften upp till toppen för att cykla ner. Det fanns många olika stigar att ta ner, svåra, flowtrails, och vanliga grusvägar. Vi valde att cykla de vanliga grusvägarna ned. Det va svinkul och vi fick se mycket på vägen ned. Bland annat en fantastisk liten sjö som man bygg upp för att förvara vatten uppe i berget till snökanonerna på vintern.

Team Lost och cykelguiden.
Guiden Gurdin Malär från Bike Schule Lenzerheide.

Vi hade en jättebra guide, Gurdin Malär, från cykelskolan, som vi gott kan rekommendera. Mycket pedagogisk och kunnig därför kändes det tryggt att cykla med honom. Enligt hans egen utsago har han tidigare varit proffs, men ändå väldigt ödmjuk inför att vi inte var jättegrymma.

Om du vill ha mer info om Schweiz kan jag rekommendera myswitzerland.com eller den lokala sidan om Arosa Lenzerheide.

Läs mer om Schweiz på bloggen.

All about the adventure in english at Team Lost.

Följ gärna mig på Instagram.

Write a response

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Stäng
© Copyright 2019. All rights reserved.
Stäng