Sök

Ångaloppet Swimrun 2019

Bra uppstyrt och vackert lopp

Ångaloppet Swimrun är ett lopp i Ånga strax utanför Nyköping. Det finns en distans för alla, och då menar jag verkligen alla! Vi valde att köra 11 km jag och Fanny under Team Lost flagg. Vi sa innan loppet att vi är svinglada om vi kommer topp 10 då det var ett par riktigt starka team med. Vi kom till starten och kände oss taggade och redo för start! Har ni all utrustning? Ja, det har vi! Har ni mugg? Nej det har vi inte… Haha! Vi får köpa till oss en mugg lite snabbt då vi missade att det var obligatoriskt. Vi dricker inget på 11 km och hade inte för avsikt att bära med oss onödiga saker, förutom GoPro, hehe. Tji fick vi! Det var obligatoriskt. Mugg eller åk hem! Så ett tips om du ska köra Ångaloppet, ta med mugg! Även till barnloppen.

Det som är lite speciellt med Ångaloppet Swimrun är att man får inte använda varken paddlar eller lina och dessutom kör de flesta utan våtdräkt. Det var spännande och kändes lite utmanande då vi aldrig tränat så. Under loppet märkte jag att det var en frihetskänsla att inte ha så mycket utrustning med sig men ändå saknade jag mina kära paddlar när vi skulle plaska. Här kommer en kort racerapport.

Start!
Starten på 11 km. Team Lost till vänster.
Det gäller att ducka träden i skogen.
Sjukt snabb Fanny i skogen!

Starten gick och vi gick ut ganska hårt. Med hårt menar menar jag samma tempo som jag normalt håller vid kortare intervaller. Shiit, tänker jag detta kommer inte hålla men jag håller i så länge det går. Fanny kollar lite bak, Går det bra? Jaadå, det går bra. Haha!

Byte till löpning
Uppstigning! Snabbt byte till löpning.

Vi håller bra tempo fram till första simningen och ligger någonstans i toppen, eller i alla fall topp 10. Simningen går svinbra och vi fortsätter mata på. Vi har en andra plats ibland mixlagen under halva loppet ungefär. Trean flåsar oss i nacken och ute vid havssimningarna fick vi det tufft. De var starkare simmare än oss så vi åkte ner en placering. Inget med det bara och fortsätta. Vi hade ett fantastiskt roligt lopp. Vi sprang och sjöng och hade det allmänt mysigt i skogen. Sista kilometerna gick sjukt snabbt och snart så vart det bara en km till målet. Fanny kände lukten av mål, det märktes för farten ökade markant, hehe.

En del uppgångar var hala ock trixiga. Kul!
En del uppgångar var hala ock trixiga. Kul!
Lätta ben på Ångaloppet Swimrun!
Alltid lika glad!

I mål kom vi! Vi tog en tredje plats bland mixlagen och sjunde plats av alla lag. Vi är så sjukt nöjda med den placeringen och jag tror inte vi kunde gjort något annorlunda för att komma på en bättre plats. Löpningen gick jättebra, simningarna gick bra och bytena kändes fantastiska. Jag kände mig stark hela vägen, trots att vi körde Rockman helgen innan där vi var ute i 9 timmar.

Prispallen!
Och på tredje plats… Team Lost!

Det finns även ett familjelopp med två olika distanser. Jag och Noah körde under vårt lagnamn Team Lost Stars och Fanny och Leya körde i deras Team Lost Unicorn! Vi körde 3,3 km loppet. Tre löpningar varvat med tre simningar. Det var nästan exakt samma sträcka som första biten på 11 km som vi körde tidigare på dagen. Dock fick både jag och Fanny ca 4.3 km på klockan! Barnen körde på för full och vi fick ett fantastiskt lopp, trots regnet vid målgång. Vem bryr sig om regn liksom, myggen försvann ju! Haha! Mycket imponerande insats av alla som deltog, och jag är så stolt över barnen för deras kämparglöd och glädje!

Swimrunfamiljen
Alla kämpar samlade!

Läs mer om swimrun på min blogg.

Read about the race on Team Lost blog.

Write a response

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Stäng
© Copyright 2019. All rights reserved.
Stäng